Lokaltidningen STO
Måndag, 22 januari 2018
Två inbrott där det stals cigaretter inträffade under natten till onsdag. Arkivfoto.
Två inbrott där det stals cigaretter inträffade under natten till onsdag. Arkivfoto.

Dubbla inbrott – cigaretter stals

Under natten till onsdag inträffade två inbrott. Både Hemköp i Stora Höga och Preem vid Stenungsundsmotet hade under natten påhälsning av tjuvar som stal cigaretter.

Det första larmet kom strax efter klockan halv tre på natten från Hemköp i Stora Höga. Tjuvarna hade tagits sig in genom en nödutgång och därefter brutit sig in i cigarettautomaten. Två personer har setts på platsen och händelsen finns även på övervakningsfilm från affären. Männen sågs försvinna i en vit eller ljus bil av nyare modell.

Drygt en timma senare, vid kvart i fyra på natten, gick larmet på Preem på Ucklumsvägen i Stenungsund. Där hade gärningsmännen dragit ner ett jalusi till en så kallade drive in-vägg, troligen med hjälp av ett fordon, och på så vis tagit sig in i lokalen. Även här stals cigaretter.

Polisen arbetar just nu med händelserna men ingen person är gripen.

– Det ligger nära till hands och tro att det finns ett samband mellan händelserna. Men samtidigt borde man som gärningsman som precis gjort inbrott i Stora Höga vara medveten om att det cirkulerar poliser i området och inte stanna kvar för att göra ett nytt inbrott. Men vi får se vad utredningen visar, säger Håkan Johansson, polisen i Stenungsund.

Emma Hellström

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar