Lokaltidningen STO
Fredag, 23 februari 2018
Erik Söderberg (L). Foto: Arkiv

Toppnamn petas av Liberalerna

En av de ledande politikerna inom Liberalerna i Stenungsund petas i praktiken från fortsatt kommunalt engagemang av sitt eget parti.

Det här framgår av den valsedel som nomineringskommittén hos Liberalerna har presenterat inför partiets lokala nomineringsmöte1 februari. Erik Söderberg, som inför förra valet var partiets första namn, är nedflyttad till 16:e plats på listan inför kommunfullmäktigevalet.

– Jag är inte överraskad. Jag har blivit utfrusen en längre tid av partiet och är djupt besviken på mitt eget parti, säger Erik Söderberg. För mig känns det här bittert och jag vet fortfarande inte vad jag gjort för fel. Alla har bara undvikit att ge raka besked.

Erik Söderberg var så sent som mandatperioden 2010-2014 ordförande i Bildningsutskottet och med i kommunstyrelsen, men är idag nedflyttad i botten av fullmäktigelistan. På frågan om han själv kommer att fortsätta med kommunpolitiken och bedriva en personvalskampanj svarar han:

– Jag vet inte det i dag utan jag ska ge besked efter nomineringsstämman. Antingen gör jag en satsning på en personvalskampanj eller också lämnar jag politiken helt och hållet. Det är dock svårt att föra personvalskampanj helt själv utan stöd.

Erik Söderberg fick 121 personröster i förra valet – klart flest av de liberala kandidaterna och han var en av tio ledamöter som fick mer än fem procent kryss – vilket bara det då räckte till en plats i fullmäktige.

Nomineringslistan hos Liberalerna ger också ett annat besked: Fullmäktiges ordförande Jan Glimstedt slutar med politiken:

– Ja, jag har bestämt mig. Jag står visserligen på 18:e plats på fullmäktigelistan men det är ankarplatsen och jag har inga ambitioner att fortsätta med politiken i fullmäktige. Partiet har fått detta besked av mig.

Först på den liberala listan står partiets gruppledare Lisbet Svensson och på andra plats samhällsbyggnadsutskottets ordförande Göder Bergermo. Därefter kommer Martin Hollertz, på fjärde plats Lennart Svensson och som femma Maria Möller.

Lasse Andrée

0303-72 82 28

redaktion@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar