Lokaltidningen STO
Tisdag, 23 januari 2018
Vallen-fostrade målvakten Peter Abrahamsson är uttagen till landslaget. Arkivbild.
Vallen-fostrade målvakten Peter Abrahamsson är uttagen till landslaget. Arkivbild.

Vallenfostrad spelare till landslaget

Vallens IF och STO-regionen kan glädja sig åt att ha fostrat en spelare som tagit sig hela vägen till svenska landslaget. När Sverige åker till Förenade Arabemiraten i januari finns han med i truppen. 

Peter Abrahamsson inledde sin målvaktsbana i Vallens IF. De senaste säsongerna har han tillhört BK Häcken. I år fick han ett ordentligt genombrott i allsvenskan och tog ett fast grepp om den ordinarie platsen i målet. 

När förbundskapten Janne Andersson presenterade landslagstruppen som ska med till Förenade Arabemiraten i januari och möta Elfenbenskusten och Slovakien fanns Abrahamsson med. 

– Å fan. Skämtar du nu?, sa Abrahamsson som är på semester på Kanarieöarna till Göteborgs Posten som ringde upp honom med beskedet. 

Abrahamsson har tidigare varit uttagen till en U21-landskamp som ställdes in. I truppen som åker till Förenade Arabemiraten ingår spelare från allsvenskan som förbundskaptenen hoppas ska kuna bli aktuella för ”det riktiga landslaget” i framtiden. 

Steget dit är förstås stort.

– Ja, det är det såklart. Men nu har de koll på en i alla fall. Det är bara att åka dit och göra sitt bästa, försöka komma in i stämningen, säger Abrahamsson till GP. 

Patrik Persson

sporten@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar