Lokaltidningen STO
Lördag, 25 november 2017
Lars Åkerblom är en av de som drabbas av de inställda deltävlingarna. ARKIVFOTO
Lars Åkerblom är en av de som drabbas av de inställda deltävlingarna. ARKIVFOTO

VM-deltävlingar stryks

Två deltävlingar i jetskins VM-serie i Kina ställs in på grund av politiska skäl.

– Det är tråkigt när man har planerat för dem, säger Lars Åkerblom, Orust jetski.

Av VM-seriens ursprungliga sju deltävlingar återstår endast fem, efter att deltävlingarna i Shanghai och Xian i Kina i oktober har ställts in. Organisationen Aquabike skriver i ett pressmeddelande att det är excepetionella omständigheter bortom deras kontroll som ligger bakom beslutet.

– Jag vet inte exakt vad som är orsaken. Det drabbar ju fler idrotter, det är inte bara vi. Det ligger något politiskt bakom, säger Lars Åkerblom.

Själv ligger han trea i klassen Runabout inför de resterande deltävlingarna, som nu bara är två istället för fyra.

– Jag vet inte hur det kommer att påverka mina chanser. Det kan man inte säga förrän efteråt, säger han.

För att i viss mån kompensera att två deltävlingar stryks vill de tävlande att organisationen ska lägga till två extra heat i de kommande deltävlingarna.

– Man har vanligtvis två heat per tävling, men nu kan det bli tre. Fast det är inte bestämt än, vi får se hur det blir, säger Lars Åkerblom.

Emma-Nellie Örtendahl, som ligger tvåa i klassen Ski ladies GP1, tror att beslutet att lägga ner två deltävlingar blir till nackdel för henne.

– Det känns jättetråkigt. Jag hade verkligen behövt de här tävlingarna för att kunna gå ikapp och förbi VM-ledaren Estelle Poret, säger hon till SVT.

De två deltävlingarna som återstår går i Dubai i slutet av november och Sharjah strax innan jul. Båda ligger i Förenade arabemiraten.

Kristian Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar