Lokaltidningen STO
Torsdag, 22 mars 2018
Lars Åkerblom är en av de som drabbas av de inställda deltävlingarna. ARKIVFOTO

VM-deltävlingar stryks

Två deltävlingar i jetskins VM-serie i Kina ställs in på grund av politiska skäl.

– Det är tråkigt när man har planerat för dem, säger Lars Åkerblom, Orust jetski.

Av VM-seriens ursprungliga sju deltävlingar återstår endast fem, efter att deltävlingarna i Shanghai och Xian i Kina i oktober har ställts in. Organisationen Aquabike skriver i ett pressmeddelande att det är excepetionella omständigheter bortom deras kontroll som ligger bakom beslutet.

– Jag vet inte exakt vad som är orsaken. Det drabbar ju fler idrotter, det är inte bara vi. Det ligger något politiskt bakom, säger Lars Åkerblom.

Själv ligger han trea i klassen Runabout inför de resterande deltävlingarna, som nu bara är två istället för fyra.

– Jag vet inte hur det kommer att påverka mina chanser. Det kan man inte säga förrän efteråt, säger han.

För att i viss mån kompensera att två deltävlingar stryks vill de tävlande att organisationen ska lägga till två extra heat i de kommande deltävlingarna.

– Man har vanligtvis två heat per tävling, men nu kan det bli tre. Fast det är inte bestämt än, vi får se hur det blir, säger Lars Åkerblom.

Emma-Nellie Örtendahl, som ligger tvåa i klassen Ski ladies GP1, tror att beslutet att lägga ner två deltävlingar blir till nackdel för henne.

– Det känns jättetråkigt. Jag hade verkligen behövt de här tävlingarna för att kunna gå ikapp och förbi VM-ledaren Estelle Poret, säger hon till SVT.

De två deltävlingarna som återstår går i Dubai i slutet av november och Sharjah strax innan jul. Båda ligger i Förenade arabemiraten.

Kristian Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar