Apoteket och Combo vill få fler att röra sig – med gratis träningspass

– Vi på apoteket vill att fler ska hitta glädjen i att träna och på så sätt förbättra sin hälsa. Därför ordnar vi ett träningspass tillsammans med Combo Träning & Friskvård och Stenungsbaden, säger Karin Nilsson, apotekschef, Apoteket Stenungstorg.

Karin Nilsson och Jeanette Björkman som driver Combo Träning & Friskvård fick tillsammans idén att bjuda in till ett rörelsepass som kan locka många. De vill visa att det finns annan träning och träningsmiljö för de som inte känner sig hemma på de större gymkedjorna.

– Alla är välkomna. Barn, ugndomar, vuxna, äldre, det blir härlig rörelse som passar alla oavsett nivå. En timmas pass som startar klockan 11.00 den 16 juni på Stenungsbaden. Vi planerar att vara utomhus på vollybollplanen om vädret tillåter och vid sämre väder inomhus i konferenslokalen. Stenungs­baden bidrar med platsen och kommer att bjuda på fika. Apoteket kommer dela ut goodiebags och det finns tillfälle att mingla, ställa frågor om träning både före och efter passet. Kom precis som du är, det enda du behöver ta med dig är ett glatt humör, säger Karin.

 Träning på recept

Jeanette kommer hålla i passet, hon är utbildad certifierad personlig tränare och leder varje vecka olika träningsgrupper både på Stenungsbaden och i Kungälv. Jeanette och Karin arbetar i olika branscher men brinner båda för att människor ska må bra och hitta energi och välmående i vardagen. De berättar att de känner lite extra mycket för alla ungdomar och unga vuxna som idag mår psykiskt dåligt på olika sätt.

– Både psykisk ohälsa och och kroppsliga besvär, av för mycket stillasittande vid dator och mobil, kan i många fall lindras med träning och motion. Vi önskar att fler kunde få träning utskrivet på recept istället för antidepressiv medicin, säger Karin.

Erbjuder även massage

Jeanette driver Combo Träning & Friskvård tillsammans med Emma Hjalmarsson som är massageterapeut. Även Emma kommer att vara med den 16 juni och erbjuda massage i mån av plats.

– Det finns många fördelar med att kunna erbjuda både massage och träning. Till exempel för de som har ryggproblem eller vill optimera sina träningsresultat, säger Jeanette.

Jeanette håller i träningar som passar oavsett nivå, form eller ålder. Hennes mindre grupper skapar stor möjlighet att  individanpassa träningen och lära känna kunderna. Vattenpass, cirkelpass, hinderbanor, lunchträning ute hos företag är exempel på olika träningsformer som Combo Träning & Friskvård erbjuder.

– Jag har kunder från sex till 84 år. För mig är det viktigt att kunderna ska känna sig speciella och viktiga. Engagemang, glädje och gemenskap är ledord för mig, säger Jeanette.

Vision om ett liv i hälsa

– Att vi på Apoteket är är med och arrangerar rörelsepasset den 16 juni känns så rätt då vår vision är ett liv i hälsa. Apoteket är idag så mycket mer än läkemedel och vi vill göra det enklare för människor att må bra. Hälsa kan innebära så väldigt olika för olika personer och vi vill möta kund och vara lyhörda för var de befinner sig i livet. Det kan vara en produkt, ett råd, ett tips eller att bara lyssna och bekräfta. Våra kärnvärden är att vi ska vara trovärdiga, omtänksamma, engagerade och intresserade av dig som människa. Vår målsättning är att vara kreativa för kundens behov.

Karin med kollegor på Apoteket och Jeanette vill inspirera till träning och friskvård. De hoppas att riktigt många vill vara med och dela rörelseglädje med dem den 16 juni.

– Varmt välkomna och meddela gärna genom Combo Träning & Friskvårds facebooksida om ni vill komma, avslutar Karin.

Text: Elisabeth Sörum, Intryck, OTV