Ivars Färg brinner för färg, tapet och golv

Ivars Färg finns idag med fyra butiker. I Stenungsund, på Tjörn, Orust och i Göteborg.

– Vi har bred och lång erfarenhet och kan erbjuda helhetslösningar för målning, golvläggning och badrumsrenovering, säger Robin Lagergren på Ivars Färg.

Det började med en liten butik i garaget i Henån som startades av Ivar 1936. Idag drivs de fyra butikerna av barnbarnet Robin Lagergren och Ivars Färg har totalt 24 anställda.

– Vi har kunnig personal som är glada och engagerade, vi brinner verkligen för färg, tapet, golv och kakel, säger Robin Lagergren.

Kundkretsen består av både privatpersoner och en stor grupp proffs inom målning, plattsättning och bygg.

– De ställer höga krav på oss som leverantör och är goda ambassadörer för den kvalitet vi står för. Tillsammans med dem kan vi tillhandahålla tjänster för dem som vill renovera hemma. En av de stora utmaningarna är att konkurrera med de stora byggvaruhusen och näthandeln.

– Vi möter det genom att ha generösa prisgarantier och bredda vårt sortiment till att även innehålla lågprisprodukter. Vi behöver visa att det inte nödvändigtvis behöver vara dyrare att handla i en färgfackhandel.

Idag är Ivars Färg en del av kedjan Happy Homes som är Sveriges äldsta färghandelskedja med cirka 100 butiker runt om i Sverige.

– Vi har det lokala perspektivet och känner våra kunder väl. Vi hjälper dig att välja rätt produkter för ditt hemprojekt och ger en personlig service hela vägen från start till mål.

De ser en tydlig trend i att hemmen blir mer och mer personliga. Man väljer färger och material för att passa sin egen stil. Alla hem är inte på samma tema ”ljust och fräscht” längre.

– Vi har något för alla stilar och smaker. Kom gärna in till oss och kika i våra tapetböcker och kulörkartor, avslutar Robin.

Relaterade artiklar
Fler artiklar