Henåns skola skulle kostat en tredjedel av slutsumman om allt gjorts rätt från början, enligt en ny rapport. Foto Erika Olofsson

Att hänga ut är lite väl extremt

Svar på insändaren ”Häng ut de huvudansvariga”.

Jag var också på kommunfullmäktige och hörde Lars Amlins dragning och där framgår tydligt vilka som är ansvariga – nämligen alla inblandade, både när det gäller beslut och ickebeslut så ligger ansvaret kollektivt på både tjänstemän och politiker.

Att kräva att folk hängs ut är ju lite väl extremt – vem kommer då våga ställa upp som fritidspolitiker om man riskerar att bli lynchad? Och att rekrytera nya tjänstemän blir ju i praktiken omöjligt efter sådan behandling. Dessutom så tjänar det inte något till eftersom man som fritidspolitiker inte hålls enskilt ansvarig för samtliga beslut som tas i nämnd, utskott, styrelse eller fullmäktige där samtliga partier och individer invalda har rätt att yttra sig.

Däremot är det valår och då har vi alla möjlighet att straffa de som vi tycker gjort fel i denna soppa genom vår demokrati och vår rösträtt. Vill man straffa någon är det nu man har möjligheten, rösta på det partiet man tycker företräder ens åsikter och vision för vår kommun.

Om man inte vill ha exakt samma gäng som tidigare så nyttjar man möjligheten till personkryss och kryssar fram nya politiker, man har de politiker man förtjänar, gör man ett aktivt val som väljare kan man förändra, man kan även som medborgare bli en aktiv del i politiken genom ett medlemskap i ett politiskt parti och att sedan gå på till exempel gruppmöten och göra sig hörd.

Att söka enskilda ansvariga i det förflutna en gång till tjänar ingen – vi måste blicka framåt. Jag är nybliven Orustbo och sedan en del år centerpartist och trivs förträffligt i vår nya kommun. En del i att vi flyttade hit är den fina skolan med helt fantastiska studieresultat. Återigen – blicka framåt, vi har nu en fantastisk skola!

Peter Kristensson

Mycklebybo sedan 2017

Relaterade artiklar
Fler artiklar