• Det är inte vi som svikit

  Angående detta prat om svek. Det har skrivits insändare i tidningar och inlägg på sociala medier om att jag och de andra moderata ”avhopparna” saknar moral och har svikit moderata väljare i kommunen. Det jag vill tala om för er alla, är att så verkligen inte är fallet. Tvärtom!

  Att ta det drastiska beslutet att lämna det parti jag har jobbat och vurmat för de senaste åren, då jag själv suttit som kommunalråd i Stenungsunds kommun, var inget lätt beslut. Samma gäller givetvis för mina andra avhoppade kamrater, som bland annat består av två före detta ordföranden för M i Stenungsund.

  Men när vår högste politiske ledare, som jag själv har hjälpt på plats två gånger, slutar att prata politik med oss och istället, av någon anledning jag inte förstår, lämnar över politiskt arbete och beslutsfattande till andra än vi som företräder Moderaterna i Stenungsund, då är frågan vem som sviker de Moderata väljarna! Detta vet inte ni, det såg inte allmänheten. Men jag såg det, vi de närmaste Moderata medarbetarna såg det med fasa. Och därför, efter att under lång tid försökt få till en förändring, var vi tvungna att hoppa av vårt parti.

  Vi gjorde det för politikens skull. För att kunna se moderata väljare i ögonen. Genom att hoppa av tog vi ansvar för moderat politik, om än genom ett blocköverskridande samarbete. Inte de bästa förutsättningarna, men oändligt mycket större möjligheter till att bedriva moderat politik än det som pågick. Det verkliga moderata sveket stod inte jag och de övriga ”avhopparna” för.

  Kent Sylvan

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar