Tvets skola. Arkivfoto

Ett skolexempel på pengadribbel

Svar på Börje Petterssons insändare ”Vi vill ha en levande landsbygd”.

Om man köper en hel skola till priset av ett bättre småhus så har någon gjort ett klipp. Om man säljer en hel skola till priset av ett bättre småhus så har någon gjort en usel affär. Om säljaren därefter dessutom står för en helrenovering av samma skola för 15 miljoner över en 10-årsperiod, som köparen får i samma affär så har säljaren gjort en så dålig affär att det luktar korruption och vårdslös hantering med skattepengar.

Nu är det alltså dags igen för nästa skola som seglat upp i Kommunfullmäktige på Orust Kommun. Man baxnar över inkompetensen hos våra folkvalda, det räckte alltså inte med Myckleby Skola som nu står tom ute i bygden och miljonrullningen i Henåns Skola, vilket är det hittills största fiaskot med våra skattepengar. (över 100 miljoner i extra kostnader utöver ”monumentets” budgeterade kostnad)

I det här fallet så blir resultatet för kommunens lokalkostnader i barnomsorgen 30 000:-/ barn och år förutsatt att det finns minst 50 barn som går och kommer att gå i Tvets Skola, och även om hela försäljningssumman räknas av uppgår kostnaden till över 21 000:-/ barn och år vilket kraftigt överstiger Kommunens genomsnitt på knappt 12 000:-.

Nu gick ju hela frågan turligt nog på återremiss men det går inte att befria sig från tanken att det stinker om upplägget, så beskedet måste ju bli :

Gör om och gör rätt, så här kan ni inte hantera våra gemensamma medel och man vinner inga val på rent korkade affärer.

Levande landsbygd kan man åstadkomma ändå med lite sunt förnuft och ansvar.

Ökänd Skattebetalare

Relaterade artiklar
Fler artiklar