• Gör inte våra skoldagar längre

  Moderatena har nyligen gått ut med att dem vill förkorta loven, göra de två terminerna till tre och göra skoltimmarna mycket längre. Jag är en 14-årig tjej och varje dag efter skolan är jag helt slut. Ni vuxna kanske tycker att vi har det bra som bara går i några timmar, men åtta timmar är för mycket. Vissa dagar slutar vi vid två och vissa dagar vid tre. De dagarna då vi slutar vid tre brukar dem sista lektionerna vara jätteflummiga. Ingen kan riktigt tänka för man är trött. Om vi skulle gått fler timmar i skolan, hur ska vi hinna med att göra läxor, plugga till prov och samtidigt kunna fortsätta med att ha fritidsaktiviteter?

  Absolut, vi har ett långt sommarlov men det tycker jag vi faktiskt är värda efter långa skoltimmar. Ni vuxna jobbar självklart och tjänar pengar för att försörja oss barn och det är vi tacksamma för, men snälla förstå att vi är bara barn och ungdomar och kanske inte klarar lika mycket som ni. Jämfört med andra länder så har vi sämre betyg i skolan. Därför vill M göra dagarna längre för att hjälpa de som behöver lite mer hjälp samtidigt som allas dagar blir längre. En annan lösning kan ju vara att anställa fler lärare så vi får mer hjälp och ge mer tid till de som behöver hjälp.

  De som behöver hjälp kanske kan få extra hjälp efter skolan eller få lite annorlunda uppgifter då jag tycker att vi som klarar det bra inte ska få lida av dessa långa dagar. Snälla vuxna, gör inte våra lov kortare och våra skoltimmar längre.

  Isabelle Hyrske

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar