Gert Kjellberg (TP) ifrågasätter kritiken från kommunalrådet Martin Johansen (L). Foto: Arkiv

Gör skäl för din lön, Johansen!

Martin Johansen (L) Tjörn gör underliga uttalanden i en intervju med Lokaltidningen den 2 januari ”Elva år på sin post”.

Martin Johansen påstår bland annat att Gert Kjellberg, Tjörnpartiet, är kommunens dyraste invånare. Vi anser detta vara rent trams, antagligen vet inte Martin Johansen vad han talar om eller så saknar han kunskap inom området. Martin Johansen är heltidsanställd av skattebetalarna på Tjörn med en månadslön på cirka 60 000 kronor. Han är både kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande.

En prövning av ett kommunalt beslut i svensk förvaltningsdomstol är kostnadsfritt för alla parter. En klagande Tjörnbo samt Tjörns kommun behöver inte betala ett nickel till domstolen. Enligt svensk lag ska alltid en kommun ta lagliga beslut och det är den Tjörnbo som klagar som måste bevisa att kommunen tagit ett felaktigt beslut. Hela bevisbördan ligger alltså hos privatpersonen.

Så om Martin Johansen har rent mjöl i påsen kostar det ingenting för skattebetalarna i domstolen. Vi har hela bevisbördan för att kommunen har gjort fel – ändå så anlitar Martin Johansen externa advokater för att hjälpa honom och kommunen. Martin Johansen har suttit på en välbetald post i 11 år och kan inte själv svara domstolen att de beslut han själv varit med och tagit är lagliga. Istället anlitar han ”spökskrivare” som kostar massor. Det är alltså Martin Johansen som frivilligt drar på kommunen kostnader som han sedan beskyller Tjörnpartiet för.

Följa svensk lag är ingen raketforskning och Martin Johansen kunde lätt svara själv till domstolen. Vi klarar galant att svara domstolar utan juridisk examen. Hur svårt kan det vara Martin Johansen?

Gert Kjellberg

Cyril Esbjörnsson

Tjörnpartiet

Relaterade artiklar
Fler artiklar