Hjältarna på Kungälvs sjukhus får inte glömmas

Senaste tiden har det varit flera artiklar om problematiken på Kungälvs sjukhus. Något som vi medborgarna inte får glömma är Kungälvs sjukhus stora hjältar – personalen. Ni räddar liv, botar och finns där för oss invånare när vi behöver er. Vi förstår att ni inte får de rätta förutsättningar, eftersom ni måste handskas med operationsstopp, överbeläggningar och ett stort tryck på akuten som skapar arbetsmiljöproblem.

Vi vill berätta om hur vi Socialdemokrater i VGR tror att ni som jobbar på sjukhuset kan få det bättre. I dagsläget har Västra hälso- och sjukvårdsnämnden för dåliga resurser och anledningen är att den moderatledda majoriteten håller ett väldigt stort överskott i centrala organisationen som inte kommer ut till verksamheterna. Samtidigt som flera av er går på knäna, går regionen över 1 miljard kr plus. Vi Socialdemokrater tycker inte att det är rättvist mot er. I vår budget föreslog vi att regionens överskott skulle komma sjukhusen till hand. Vi ville bland annat nollställa Kungälvs sjukhus skulder, satsa på löner och arbetsmiljön. En närakut som skulle startas upp i Kungälv för att lätta på trycket från sjukhusets akutavdelning, blev helt enkelt tillbakadragen utan någon anledning från den moderatledda majoriteten. Vi har under mandatperioden haft flera lösningar som vi inte har fått gehör för.

Även med de ovannämnda problemen, vet vi att ni gör allt för patienterna så att de får den sjukvård som de är i behov av. Vi kommer fortsätta att driva en Socialdemokratisk politik för att vi vill att ni som kämpar för oss ska få en bättre arbetsmiljö och rätta förutsättningar. Vi kommer under regionfullmäktige 30 januari att fråga den moderatledda majoriteten varför de inte gör tillräckligt för att förbättra situationen för er. Dessa problem har pågått en längre period och det är dags för oss att lära oss av historien så att vi kan skapa en bättre framtid.

Jim Aleberg (S) 2:e vice ordförande i Hälso- och sjukvårdsstyrelsen

Janette Olsson (S )2:e vice ordförande i Västra hälso- och sjukvårdsnämnden

Relaterade artiklar
Fler artiklar