Arkivfoton

Insändarna som lästes mest 2017

En insändare i Lokaltidningen STO är ett effektivt sätt att göra sin röst hörd i en lokal fråga. Här listar vi de fem som blev allra mest lästa under året som gick. Vill du skriva en egen insändare så kan du göra det här.

1) ”Unga outbildade vikarier erbjuds högre lön än fast personal med 10-20 års erfarenhet i branschen, det här kära kommunpolitiker – är ett brev till er”, skrev undersköterskan Erica.

2) Stig Hilmersson tog avstamp i Lasse Andrées artikel om Nösnäs och trafikinfarkten runt uppfarterna till Tjörnbroarna och krävde att ”en lösning måste ske och det omedelbart”.

3) ”Tjörns kommun behöver i nuläget inte ett kulturhus. Vi behöver fler 70 plus boenden, mindre skolklasser, utökade plaster på våra äldreboenden och en bättre personalpolitik i alla instanser”, skrev Ludwig Andréasson och uppmanade kommunalråd Johansen med vänner att omprioritera.

4) Klass 4b på Stora Högaskolan ville ha svar på vad som skulle hända med skolans basketkorg som hade stått med staket runt sig i mer än ett halvår. Och svar fick de, något som gav Lokaltidningen STO anledning att skriva denna artikel.

5) Sluta jaga pendelparkerare! uppmanade Stig Wilhelm Hilmersson och frågade: ”Man önskar inom kommunen att fler och fler åker kollektivt – men var ska man ställa sin bil?”

Sammanställning: Jacob Humlén

jacob.humlen@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar