På grund av sparkrav lägger Tallåsen ner ett korttidsboende. Arkivfoto

”Jag beklagar nedläggningen”

Avdelningen Solrosen – korttidsboende på Tallåsen ska tyvärr läggas ner till månadsskiftet oktober/ november. Personal och inneboende gäster ska slussas ut till andra avdelningar eller som i min mammas fall, hem.

Efter nästan fyra månaders vistelse, efter att ha genomgått en stor operation, har nu mamma återhämtat sig efter god omvårdnad och känner lugn och harmoni – något hon inte känt under de sista åren då viss demens bidragit till mycket stark oro.

Nu ska hon alltså hem igen (på prov som man säger) med hemtjänst (inget ont om dem) trots önskan och ansökan om att få stanna på exempelvis Tallåsen.

Det kanske inte längre finns någon kö till särskilt boende. Min mamma kanske är den första i kösystemet och då möjligen kan jag förstå att avdelningen ska läggas ner men att så skulle vara fallet tror jag inte riktigt på.

Att kommunen ska spara pengar – det kan jag däremot förstå men att det är de äldre stöttepelarna som får stå emellan är tråkigt.

Jag beklagar verkligen att avdelningen ska läggas ner och vill avsluta med att tacka underbar och vänlig personal för god omsorg och engagemang som både mamma och även vi övriga i familjen fått åtnjuta.

Stort tack till er alla!

Maria Johansson

Dotter

Relaterade artiklar
Fler artiklar