Kasta inte sten i glashus!

Skandalerna duggar tätt i media och nu har turen kommit till moraliskt tveksam skatteflykt i ”paradisets” tecken enligt SVT Uppdrag granskning.

Börjar onekligen kännas som att mer och mer basuneras ut på beställning i dessa tider.

I det här fallet är det tydligen inte olagligt men ändå olämpligt tycker finansministern.

Var går gränsen blir ju den självklara frågan, är det t.ex. omoraliskt att i aktiebolagsform plocka ut ersättningar i form av lågbeskattad utdelning istället för vanlig lön som ju hårdbeskattas?

Se bara på sajten ”Alla Bolag” på nätet och hur mycket som tas ut den vägen i Svea rikes Aktiebolag, inte minst inom media och kultureliten.

Vem ska kasta då första stenen?

Det duger inte att tycka och känna efter om individers kreativa bokföringskonst vars enda syfte är att komma undan skatt, utan ändra på lagen och lagför sedan skurkarna istället.

Huvudfrågan kvarstår, nämligen samhällets ständiga nedmontering med hopplöshet och utbredd laglöshet som skräckscenario i värsta fall.

Ni politiker som är ansvariga lokalt och hela vägen upp i riksdagen: Se nu till att ordna till en fungerande Polis, Rättsväsende, Vård, Skola och Omsorg utan ytterligare massiva skattehöjningar så ska ni se att viljan till att bidra ökar väsentligt. Ge och ta gäller alltid.

Effektivitet med ordning och reda bör vara ledordet och glöm inte att det är val nästa år!

Ökänd Skattebetalare