Stenungsunds kommun har de senaste åren gjort en översyn av lekplatserna i kommunen. Foto: Arkiv

Monstruös lekplats – till vems nytta?

Under ett antal veckor har jag följt arbetet med den monstruösa lekplatsen i ”toppen” på Kvarnbergsvägen.

Läs mer: Varför har ni ersatt vår lekplats med konst?

Där låg i slutet på 90-talet en enkel lekplats, som revs för att ingen använde den. I stället byggdes ett motionsredskap/klätterställning, som nu också gått sitt öde till mötes. Nu gäller det det modernaste som finns i lekredskap. För vem?

Läs mer: Tolv lekplatser rivs – 17 rustas upp

Läs mer: Chans att påverka din lekplats

Naturligtvis är omsorgen om våra barn, det kommande släktet, lika viktig som omsorgen om de äldre innan de dör. Men det finns ju gränser. Lär i stället föräldrarna att ta hand om sina barn. För många år sedan mötte jag en klasskamrat, då lärare, på Liseberg med cirka 30 barn. Jag frågade honom hur han klarade det. Hans minnesvärda svar blev: Det finns inga dåliga barn, bara en djävla massa dåliga föräldrar. Vi pratar inte med varandra i dag. Vi umgås med mobilen. Jag tycker att det är en skam av kommunen att använda skattebetalarnas pengar på detta sätt.

Tyck till: Vad tycker du om kommunens upprustningar av lekplatser?

Vad kostar lekplatsen från den första på 90-talet till den nuvarande färdig inklusive konsultarvode? När planeras byggandet av nästa lekplats. Kanske då med datorterminal och storbildsskärm. Får pojkar och flickor leka tillsammans  utan övervakning?

Ulf Gustavson

Relaterade artiklar
Fler artiklar