Händelsen inträffade på övergånggstället vid Kristinedalkyrkan. Foto: Arkiv

Nära att bli överkörda på övergångsstället

Torsdag 18 januari cirka klockan 14.20 skulle jag tillsammans med mina två barnbarn, fem och sju år, passera övergångsstället vid korsningen från Kristinedalskyrkan. Jag höll i dem, den yngre trilskades lite och ville inte gärna hålla handen.

En bil västerifrån stannar för att släppa över oss. Vi tar några steg ut på gatan då en annan bil, från samma håll, susar förbi. Den bilen kör alltså om den stillastående bilen på övergångsstället! Jag tror vi var någon eller högst några meter ifrån att bli påkörda. Det yngsta barnbarnet ville gå själv och jag tackar högre makter att jag höll fast henne i jackan annars hade hon troligtvis sprungit ut, vågar inte tänka på vad som kunnat hända. Den kvinnliga föraren i den bil som stannade såg chockad ut. Jag uppfattade att bilen som körde om var en mörkfärgad Audi. Tyvärr hann jag inte kolla registreringsnumret då jag var tvungen att trösta barnbarnen som började gråta när vi kommit över gatan.

Om du kvinna i den stillastående bilen (eller någon annan person,) läser det här och memorerade registreringsnumret är jag tacksam om du hör av dig till mig (redaktionen har kontaktuppgifter).

Du som satt i Audin som körde om; Om du läser det här bör du vara innerligt tacksam att du kan fortsätta leva ditt liv utan att ha haft ihjäl minst två småbarn torsdag den 18 januari 2018.

En chockad mormor

Relaterade artiklar
Fler artiklar