Insändarskribenten vill inte se någon kostsam satsning på ett kulturhus. Arkivfoto

Nu är måttet rågat!

L, KD, C och MP i Tjörns kommun måste väckas ur deras kulturdvala och komma ner på jorden. Jag blir mycket fundersam över om dessa lider av någon form av inkompetens när det kommer till samhällsservicen eller om det helt enkelt bygger på en stark motvilja att inse hur läget i kommunen ser ut. Hur kan en kommun som går med plus få negativt utfall i delar av kommunens instanser? Varför var man tvungen att lägga ner lilla blå i Höviksnäs? Varför var Långekärr tvungen att läggas ner? Varför prioriterar kommunen deltider framför heltider i äldreomsorg, hemtjänsten, personlig assistans och de övriga social instanserna? Med ett stort överskott från förgående år, samtidigt som man smygsparar pengar inom socialservice så korrelerar det inte speciellt bra enligt min mening.

Tjörns kommun har helt enkelt prioriterat fel saker, såsom skrytbyggnader för att kunna tillfredsställa den härskande kultureliten på ön. Om detta är en slump eller ett medvetet val får framtiden utvisa. Jag vill att mina skattepengar som ni dessutom har höjt går till min farmor och farfar när väl de kommer till det skedet att de behöver hjälp. Mina skattepengar ska gå till mina framtida barn så att de får mindre barngrupper i förskolan och högre lärartäthet i skolan. Dock finner jag det väldigt positivt till att Moderaterna i alla fall har en gnutta verklighetsförankring så att de förhoppningsvis förstår att man måste satsa på kärnverksamheten i kommunen!

Tjörns kommun behöver i nuläget inte ett kulturhus. Vi behöver fler 70 plus boenden, mindre skolklasser, utökade plaster på våra äldreboenden och en bättre personalpolitik i alla instanser. Så jag uppmanar Johansen och hans vänner i kommunhuset att omprioritera. Så länge kommunen inte har råd med allt så bör pengarna i första hand gå till skola, vård och omsorg.

Ludwig Andréasson

Relaterade artiklar
Fler artiklar