Evamariya Arnesson kräver svar från kommunen om ett höjt verksamhetsbidrag. Foto: Arkiv

Nu måste kommunen skärpa sig!

En skrivelse i mars från pensionärsorganisationerna har inte behandlats av kommunstyrelsen det senaste halvåret. Ingenting har hänt och ingenting har vi hört. Det är skandal!

Kommunledningen har fullständigt nonchalerat PRO:s och SPF:s begäran om ett höjt verksamhetsbidrag med 10 kronor per medlem.

Under mer än tio år har bidraget uppgått till 30 kronor per medlem. 2006 genomfördes en höjning som då motiverades med att det skulle kompensera för lokalhyror. Pensionärsorganisationerna har i stället påförts femdubblade kostnader för hyra av skollokaler efter ett beslut på tvivelaktiga grunder i kommunfullmäktige i juni i år. Kommunen har inte betalat någonting när den hyrt skollokaler och tycker att föreningslivet ska betala skolans kostnader för detta (framför allt Nösnäsgymnasiet).

Dubbelfel är ett milt uttryck!

Ur ekonomisk synpunkt sväljer kommunen elefanter och silar mygg. Kostnaden för att höja stödet till pensionärsorganisationerna blir högst 25 000 kronor. Det motsvarar några promille av det beräknade överskottet i år.

För dem som säger sig vilja stödja pensionärsorganisationernas verksamhet finns det bara en sak att göra: Behandla och ta ställning för en höjning snarast möjligt – innan årsskiftet!

Samtidigt finns det en anledning att göra en översyn av föreningsstödet i sin helhet, det spretar åt allt för många håll. Att tillsätta en tillfällig beredning för detta ändamål kan vara en lösning.

Evamariya Arnesson

PRO Stenungsund

Relaterade artiklar
Fler artiklar