Osmidig lösning för månadsparkering

Angående parkering på Stenungstorg. För att månadsparkera måste jag knappa i bilnumret! Jag vet att jag måste ange bilnummer när jag SMS-parkerar, och får faktura på avgiften i efterhand, då måste ju parkeringsbolaget veta vem som ska betala. Men då parkerar jag några timmar. Samma bil, samma parkeringsplats. Och som sagt betalar jag i efterhand.

Men när jag betalar för en hel månad, och betalar med betalkort – då förskottsbetalar jag. Väljer jag att betala mot faktura är det ju samma förhållande som SMS-valet ovan och bilnumret blir min identifikation.

Bilnumret på kvittot betyder ju att om familjen har flera bilar måste jag ha en särskild bil som är ”torgparkeringsbild”, som ingen annan i familjen får låna. Tänk om den bilen inte startar en morgon?

Jag lägger ju parkeringskvittot i bilen, så jag kan ju rimligtvis inte parkera mer än en bil på torget.

Om det går att månadsparkera utan parkeringskvitto i rutan, borde valmöjligheten finnas att:

1. Parkera utan lapp i rutan, jag anger bilnummer och slipper hålla ordning på lappen.

2. Parkera en bil med parkeringskvitto i framrutan oavsett bilnummer.

För det är väl så, att jag parkerar min bil och betalar parkeringsavgift för en bil. Inte bilen som parkerar och betalar. Vad innebär det om jag knappar fel på bilnumret? Om ”parkeringsbilen” krockas, säljs eller ställs av, får jag tillbaka pengarna för outnyttjad parkeringstid då? Så jag kan fortsätta med min nya bil.

Det behöver inte vara så definitivt. Jag kanske bara har bilen på service och har lånebil en dag.

Avgiften har jag ju betalt för.

Helena

Relaterade artiklar
Fler artiklar