Politiska poäng genom #metoo

Svar på insändaren till Catharina Bråkenhielm (S) ”Det går inte att backa bandet nu”.

Jag vill först och främst påtala att det är mycket olyckligt att kvinnor blivit utsatta för övergrepp. Dessa enskilda hjälps dock inte av att politiker försöker politisera och polarisera.

Vi har i Sverige fått en metoo-kampanj på en nivå som inte motsvarar den övriga världen. Radikala feminister och könskrigare från yttersta vänsterkanten har i princip ”kidnappat” hashtaggen och pumpar in en stor dos radikal genuspropaganda och hat mot ett kön.

Efter att ”rasist”-stämpeln av alla oliktänkande har tappat ett intresse för allmänheten försöker nu populistpolitiker hitta nya syndabockar och nya sätt att föra fram en politisk agenda. Nu dolt bakom en hashtagg. Det är alltid samma polarisering som eftersträvas av de radikala politikerna. Vi de goda, andra de onda. I de radikala vänsterkretsarna så är den yttre fienden alltid klar och tydlig. Dock är dessa radikala kretsar begränsade i dess omfång. Det är inte så många svenskar som är intresserade av radikala tankar.

”Många av vittnesmålen handlar om övergrepp på arbetsplatsen. Där har facken en historisk chans att agera” skriver Catharina i hennes insändare. Ja? Vad har då facket gjort under tiden, man har ju haft en ”historisk chans” hela tiden att agera istället för att pumpa in pengar till sossarnas partikassa.

Catharina Bråkenhielm är riksdagsledamot för (S), genom insändaren tycks hon vilja försöka få röster genom att politisera kvinnors lidande. Det är valår och personval hägrar för de som vill sitta i riksdagen.

Gert Kjellberg

Tjörnpartiet

Relaterade artiklar
Fler artiklar