Prioriteringen är enkel för mig

Svar på insändaren ”Ett sätt att förhala”.

Att hålla på med politik är verkligen en förmån. Man får vara med och forma politik och förbättra vårt gemensamma samhälle och träffa många fantastiska människor. Varje människa med en historia och något att lära mig!

Den senaste veckan har jag till exempel träffat en patient som väntat alldeles för länge på en starroperation, ett föräldrapar vars dotter precis åkt fast för att ha rökt hasch och undrade vad de skulle vända sig, en facklig ombudsman som är bekymrad över den ökade arbetsbelastningen på sin arbetsplats vilket gör att många funderar på att sluta. Jag har också blivit inbjuden till kvinnojouren som hjälper kvinnor som flyr våldsamma partners och till Hagamottagningen som hjälper missbrukande gravida kvinnor. En man ringde mig och undrade varför det kom så många olika personal från hemtjänsten men ville samtidigt berömma dem allihop. Jag mötte en ensamstående, deltidsarbetande kvinna som hade svårt att få lönen att räcka till hela månaden.

Alla dessa människor lär mig att vi måste skapa ett socialt hållbart samhälle och att det måste vara det viktiga.

Därför får Stig Hilmersson ursäkta mig när jag vill att allt detta är prioriterat i den politiska gärningen. Och när han menar att det borde vara det röda huset som är ödesfråga i valet så tänker jag på alla de människor jag mött senaste veckan och tänker också att för mig är prioriteringen i valfrågor enkel!

Janette Olsson (S)

Relaterade artiklar
Fler artiklar