S ”nya” blockpolitik är förvirrande

Svar på insändaren ”Det politiska landskapet kräver mod”.

Janette Olsson (S) i Stenungsund har synpunkter på hur Sveriges alla kommuner styrs idag. Hon talar vitt och brett hur dålig blockpolitiken är för Sverige. Av taktiska politiska skäl utelämnar hon att det finns massor av lokala politiska partier i kommuner som inte bryr sig om ”blockpolitiken”. Målet med Janettes insändare får därmed ses som ett försök att smutskasta SD och spräcka Alliansen.

Janette vet att Åkesson aldrig kommer att rösta på Löfven som statsminister. Sossarnas valstrategi är att till varje pris öka beröringsskräcken mot SD. Jag tycker det är tråkigt att representanter för ett parti som säger sig stå upp för allas lika värde inte ser allas lika värde i ett demokratiskt samhälle.

Tjörnpartiet har inga problem att tala med SD på Tjörn i viktiga frågor och förslag. Tjörnpartiet har inget moderparti i Stockholm som ger ut direktiv hur man ska smutskasta personer inom kommunerna som tillhör ett visst parti. Kommer SD med bra förslag så stödjer vi detta. Kommer V på Tjörn med bra förslag så stöder vi detta. Tjörnpartiet står inte och gläfser om Vänsterpartiet på riksplanets rötter i den stalinistiska myllan.

Vad Sveriges kommuner behöver är just att alla partier börjar prata med varandra. Janette Olssons politiska recept är att skapa blockpolitik mot lokala partier inom kommunerna. Riksdagspartier som inte är mittenpartier får inte var med att leka med de stora barnen. Anser då Janette att S ska strunta i MP och V när hon nu saluför blockpolitiken i annan form med mittpartier endast? När S blev ett mittenparti är för mig lika obegripligt som Janettes insändares övriga innehåll.

Gert Kjellberg

Tjörnpartiet

Relaterade artiklar
Fler artiklar