Ska inte Skärhamns fotboll prioriteras?

Signaturen Fotbollstjej från Skärhamn vill att kommunen satsar på att rusta upp Röavallen.

Nu är Skärhamns IK en stor idrottsklubb med väldigt många medlemmar. Jag spelar fotboll och det är den sporten jag älskar, och jag är säker på att många andra i klubben tycker likadant. Fotboll gör så att jag får lusten att träna, och i dagens samhälle är det viktigt att barn rör på sig.

Röavallen är inte i sitt bästa skick. Omklädningsrummen är ohygieniska och duscharna är ett ställe där du vill känna att du blir ren efter en match, men när du står där så är det inte känslan du får. Om du står och tittar på hallen skulle du kunna tro att den snart faller ihop.

När mitt lag åkte för att spela bortamatch så blev jag förvånad att de hade en så fin hall. Och jag tänkte att varför kan inte Tjörns kommun prioritera sporten? Nej, de kan köpa en staty för en halv miljon istället, den skulle stå i Sundsby men det visade sig att den hamnade utanför kommunhuset, och vad gör den för nytta där?

Ishallen i Rönnäng fick sig en renovering, men Röavallen får det inte. Jag tror att alla vet att Röavallen har behövt en renovering i många år nu. Varje år så hålls det ett fotbollsläger på Dyrön, och det anmäls runt 200 barn varje år, så det visar att det är många barn som gillar fotboll. Och då är min poäng att det borde finnas ett bra ställe för alla som vill träna.

Detta borde vara något att kämpa för, något att ta upp. Kommunen måste börja prioritera viktiga saker nu, ta bra beslut, lyssna på vad folket har att säga. Det är dags för dem att skärpa sig nu!

Fotbollstjej från Skärhamn