Större dagis behövs

Föräldrarna måste ju kunna jobba och veta att barnet är i en omgivning där den har sina kompisar, menar insändarskribenten.

En sak som bör att uppmärksamma är att vi behöver större dagis. Min kompis bror är två år och ska börja på dagis. Hans mamma skulle kunna ta en promenad till dagiset, men istället måste hon köra ända till Rönnäng. Var finns logiken? Man borde bygga ut och fixa så alla får plats. Det är inte bara dåligt för familjen, miljön drabbas också. Han har redan haft väntetid på två år. Hur länge mer ska han vänta? Föräldrarna måste ju kunna jobba och veta att barnet är i en omgivning där den har sina kompisar.

Hur tänker Tjörns kommunhus i Skärhamn? Att lägga en 470 000 kr för en staty, detta är verkligen oansvarigt av kommunen. Exklusive moms (ungefär som skatt för den) som täcker hela kommunens budget. Så som Lokaltidningen STO säger: Att dom blev förälskad i den och att den skulle passa perfekt i parken i Sundsby. Det var därför dom köpte den. Men nu skulle den tydligen inte stå där. Den ska stå utanför Tjörns kommun. Vad har vi för användning till det? Prioritera istället saker vi verkligen behöver. Vi behöver verkligen pengar till skolorna, dagis och utbildning. Föräldrarna skall väl kunna släppa av sina barn på ett nära ställe, och inte ha bråttom till sina jobb. Vi barn på skolorna och dagis ska ju kunna köpa in skolböcker, leksaker och resurser om man behöver hjälp eller har svårt med saker och ting. Ska dom inte få någon hjälp med sin utbildning? Och kunna ha samma möjligheter som andra barn?

Om fler barn kommer att bli tvungna att åka bil ända till Rönnäng så kommer det bli mer bilåkande, och det är sämre för miljön. Lyssna på det jag skriver för det är viktiga saker.

En tjej i 6:an från Skärhamns skola