Svagt av riksdagsledamoten Bråkenhielm

Svar på insändaren ”Unket av Kjellberg”.

Att frågan om #metoo inte kan hanteras objektivt och sakligt av en ledamot i Sveriges högsta beslutande församling är mycket tråkigt, både för samtalsdebatten och de kvinnor som råkat illa ut. Bråkenhielm (S) tycks vilja att genom #metoo åka snålskjuts till maktens korridorer.

Genast går hon till personangrepp på mig och beskyller mig för att stå bakom sexuellt våld mot kvinnor. Hon passar på att könsdiskriminera mig som en gammal gubbe med konspirationsteorier. Jag har aldrig någonsin påstått att kvinnovåld kan rättfärdigas. Jag blir ju på snudd av chockad att få sådana påhopp men samtidigt lite road av den dåliga förståelsen och låga nivån från en riksdagsledamot. Inte undra på att #metoo får ta över då ledande politiker misslyckas med sina uppdrag.

Jag tycker fortfarande inte att övergrepp mot kvinnor ska politiseras. Brott mot kvinnor ska hanteras av polisen och inte av politiker. Detta tycker Bråkenhielm är unket av mig!

Om det svenska samhället är redo att bryta det sexuella våldet mot kvinnor så är det knappast Bråkenhielms insats som kommer att blir avgörande. Jag upprepar till Bråkenhielm (S): Låt #metoo vara en fredad zon!

Gert Kjellberg

Tjörnpartiet

Relaterade artiklar
Fler artiklar