• Insändarskribenten Georg Strömbom (C) anser att ungdomarna behöver ett nytt kulturhus. Arkivfoto

  Ungdomarna behöver ett kulturhus

  Svar på insändaren ”Blankt nej till ett nytt kulturhus”.

  Demokrati innebär att ett parti (som i detta fallet Centerpartiet på Tjörn) med två mandat inte har egen beslutanderätt. Men genom att vara med i majoriteten ges möjlighet att påverka, vilket man inte gör i opposition.

  Gert Kjellberg, när du satt bredvid mig i panelen på Akvarellmuseet 2014 var du positiv till ett kulturhus. Var det enbart valfläsk från din sida? Jag står däremot fortfarande för att det är viktigt.

  Du gick ut inför förra valet och sa att du skulle starta ett nytt parti, Tjörnpartiet, ett borgligt parti. Efter valet gick du tillsammans med socialdemokraterna och bildade ”Glädjepartiet”, vad tycker dina väljare om det?

  Jag vill ha ett kommunägt kulturhus. Men eftersom varken Socialdemokraterna, delar av Moderaterna och tydligen inte Tjörnpartiet ställer upp på det förslaget, är mitt förslag att vi hyr istället för att äga.

  Det är framförallt ungdomarna som behöver ett kulturhus och alla en biograf.

  Gert Kjellberg, jag förstår inte att du säger att det är fel att hyra lokaler till ett kulturhus, samtidigt som du röstat på Socialdemokraternas budget som vill sälja kommunhuset, för att sedan hyra det?

  Att lägga hotell tillsammans med kulturhus är inget problem, har själv bott på ett sådant hotell i Pajala.

  Turismen är oerhört viktig för Sverige idag. Exempel på det är att exportturismen är en av Sveriges största inkomstkällor idag.

  Den borgerliga budgeten på Tjörn ger 80 procent till skola och sociala. Den ger 3 procent till kultur.

  Gert, lämna kölsvinet i din båt och se verkligheten. Att klaga är som att gunga gungstol, man har något att göra men kommer ingenstans.

  George Strömbom

  Tjörncentern – ”Ett kulturellt parti”

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar