Unket av Kjellberg

Svar på insändaren ”Politiska poäng genom #metoo”.

Gert Kjellbergs unkna insändare om #metoo-rörelsen är ett tafatt försök att förminska, svartmåla och extremiststämpla #metoo. Det vore skrattretande om det inte var så att det handlade om systematiska övergrepp av sexuell natur mot kvinnor. Det gör hans inlägg enbart unket. #metoo är inte någon extremiströrelse. Den är inte heller vänster. Det är bara gubbar med konspirationsteorier som beskriver den så. #metoo samlar kvinnor från alla politiska läger, alla samhällsklasser och alla yrkesgrupper. Den gemensamma nämnaren är att vi har fått nog av systematiska övergrepp. Personer som Alicia Vikander, Kung Carl XVI Gustaf och ABBA-Björn har alla engagerat sig och stöttat #metoo.

Vidare tycker Gert inte att systematiska övergrepp mot kvinnor är politik. Vad är det då? Något som ska tystas ned och förpassas till privatlivet? Något som ska stängas in bakom lyckta dörrar? Är kvinnovåld inte tillräckligt viktigt? Unket Gert!

Att vi i Sverige har fått en stark #metoo-rörelse är för att det svenska samhället är redo att bryta det systematiska sexuella våldet mot kvinnor. Det borde Gert vara stolt över. Om det nu var så att han fördömde våld mot kvinnor. Ridå.

Catharina Bråkenhielm

riksdagsledamot (S)

Relaterade artiklar
Fler artiklar