Betlehem på besök i kommunen

Ett livs levande Jesusbarn, en stor kamel och mängder av guld och rökelse. När julen i Betlehem kommer till Stenungsund sparas inte på krutet.

Det är Kristinedalskyrkan som bjuder in till sitt traditionsenliga julspel med levande dromedar och kamel, en åsna och får. Föreställningen har spelats för skolbarn under veckan och är lördag och söndag öppen för allmänheten. Med fartig musikalteater berättas historien om skattskrivningen i Betlehem, Jesu födelse och de tre vise männen.

– Det är väldigt roligt att få förmedla den här historien och budskapet i den, säger Elma Westerlin som spelar ängeln Gabriel.

– Vi får väldigt mycket reaktioner från barnen, de har mycket frågor om allt möjligt. Jag tror de gillar att vi har levande djur, allt blir mer verkligt då, säger Lars Ludvigsson som gör rollen som Josef.

På scen finns även ett livs levande Jesusbarn, en roll som fördelats på flera olika spädbarn för att inte trötta ut dem alldeles. Ett av dem är Fred Wallström, sex månader, som gör totalt sex föreställningar.

– Det händer att han ballar ur lite när han är på scen, och en gång somnade han. Men för det mesta verkar han tycka det är roligt med alla sånger och ljuset, säger mamma Pernilla Ylijärvi.

Lotta Hohner

lotta.hohner@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar