Caroline firar sitt första spelsläpp

Caroline Petri drömmer om att slå igenom på datorspelsmarknaden.

– Jag och fyra kompisar startade företag i oktober och på lördag släpper vi vårt första spel i spelbutiken Steam på nätet.

Spelet heter Unforgiving – A Northern Hymn och bygger på nordiska folksagor.

Caroline är född och uppväxt i Stenungsund. Tog studenten på Nösnäsgymnasiet. Hon tycker att det var nyttigt:

– Jag läste samhäll/estet där, ett program jag inte tror finns kvar längre. Men det hjälpte mig att utveckla min kreativitet. Utbildningen jag fick där gav mig en bra grund till det jag håller på med i dag.

Hon har förstås alltid tecknat och målat.

– Det har jag men jag visste inte riktigt vad jag skulle göra av min kreativitet. Funderade länge på reklambranschen innan jag hittade kursen om datorspelsutveckling på högskolan i Skövde. Nu jobbar jag med 2 D-animation efter att ha slutfört utbildningen i somras.

Caroline läste grafik och animation ur ett spelutvecklingsperspektiv i Skövde.

– Det har varit kämpigt, säger hon. Men det har verkligen varit värt all möda. Nu är jag och mina fyra kompisar verkligen taggade för att det här ska gå bra. Vi är väldigt nöjda med resultatet och hoppas att så många som möjligt tycker precis som vi.

Hennes fyra kompisar heter John Kalderon, Victor Jonsson, William Sahl och Carl Pettersson. Den sistnämnde har rötterna på Åstol och är programmerare i projektet.

– Vi vill fortsätta att skapa skräckspel med hög kvalitet och därigenom få ett starkt varumärke, säger Caroline.

Unforgiving – A Norther Hymn har figurer från svenska sagor och nordisk folktro, troll, vättar, älvor och, inte minst, Näcken. Naken och förföriskt spelande på sin fiol.

– Den som spelar hamnar i en trolsk, svensk skog och möter en massa väsen som det gäller att klara av, säger hon. Vi hoppas att alla andra tycker att det är spännande och lika stort utbyte av som vi själva har haft under arbetet med spelet, avslutar Caroline Petri.

INGEMAR HAMMARSTRÖM

Relaterade artiklar
Fler artiklar