Damer med olika uttryck

De jobbar i olika material och med olika uttryck men de tycker att de kompletterar varandra. Fram till jul ställer Wally Berg, Elisabeth Hilling och Susanne Kullman ut sin konst på Galleri Koch i Stenungsund. De skiljer sig åt men passar ändå ihop.

Men innan de vill prata om sin egen konst vill de berömma utställningshallen i kulturhuset Fregatten:

”Fantastisk lokal!”

– Vilken fantastisk lokal. Detta är nog den bästa utställningshall vi varit i!

Anledningen till att de tre är med sin utställning i Stenungsund är att de ställer ut gemensamt om somrarna i Hällekis vid Kinnekulles fot.

– Någon från konstföreningen i Stenungsund var där och tittade 2017, berättar Susanne. Några månader senare kom det en inbjudan och en fråga om vi ville komma hit. Det var klart att vi ville.

Damerna hade vernissage i lördags och deras konst finns nu kvar i Galleri Koch till och med 22 december.

Elisabeth och Susanne delar utbildningsbakgrund genom att båda tagit examen på HDK, Högskolan för konsthantverk och design i Göteborgs. Wally är konstutbildad på Göteborgs konstskola (tidigare Hovedskous målarskola.

Alingsås

Alla tre har också hemvist i Alingsås.

– Fast jag har flyttat sedan några år och bor numera närmare Borås, säger Susanne Kullman. Men vi tre gillar varandra och att ställa ut tillsammans. Vi tycker att vi kompletterar varandra.

De är överens om att det är en utmaning att bygga en utställning tillsammans.

– Vi anpassar oss till varandra och till rummet, säger de. En hängning är en process i sig. Den är liksom ett eget och nytt arbete.

Att de dessutom använder sig av skilda konstnärliga uttryckssätt och material gör inte saken lättare.

– Det kan vara nog så svårt att få oss att passa ihop, säger Elisabeth med ett skratt.

De säger att de sett fram emot att komma till Stenungsund hela hösten.

Första gången

– Hör i Stenungsund har vi ju aldrig varit förut och vi försöker visa vår konst så ofta vi kan och så mycket vi får möjlighet till, säger Wally Berg.

INGEMAR HAMMARSTRÖM