Alva Stenman Hansson, Almina Brdar och Irma Okanovic har lyckats locka hit stjärnskottet Jireel och fixa en konsert för unga i Stenungsund.

De fixar festen på lovet

Varför skulle det inte kunna hända kul saker för unga bara för att man bor i Stenungsund? Almina, Irma och Alva tar saken i egna händer och fixar en stor konsert med kända artisten Jireel.

– Vi vill väcka Stenungsund, se till att det händer lite här, säger Irma Okanovic.

Tillsammans med Alva Stenman Hansson och Almina Brdar utgör hon arrangörsgruppen Dash som ordnar evenemang för unga i Stenungsund. De är bästa vänner och går i åttan på Kristinedalsskolan. Just nu arbetar de för fullt med en konsert som ska hållas i Kulturhuset den 3 november. Runt 350 biljetter är släppta och de har lyckats få hit Hip-Hop- stjärnan Jireel vars singlar ”Snap” och ”Cataleya” har gått varma på radio och Spotify. För lite äldre läsare är han kanske bekant från Allsång på skansen.

– Vi gillar honom allihop. Först ville vi boka Linda Pira, men hon är för stor. Hon uppträder inte för bara 300 personer. Så då fick vi tips om Jireel, och han gör riktigt grym musik, säger Alva Stenman Hansson.

De har tidigare ordnat disco för ungdomar och har också planer på att fortsätta hålla i kul events framöver. Utbudet i Stenungsund för personer i deras egen ålder beskriver de som lite tunt.

– På helgerna finns ingenting att göra här. Man kan typ ta en fika på torget eller så umgås man hemma hos någon, säger Almina Brdar.

– Ja, vill man hitta på något så får man åka in till Göteborg. Det gör vi rätt ofta, men det är ju kul om det händer något härute också, fyller Irma Okanovic i.

Att få Jireel till Stenungsund kostade cirka 50 000. För att få ihop till det har de sökt stöd från olika håll och bland annat sponsrats av StenUNGslanten, Svenska Kyrkan i Stenungsund och ABF. De har också fått hjälp att planera det hela av personalen på kommunens ungdomsverksamhet.

– Det har faktiskt varit väldigt lätt. Visst, det är en del att tänka på när man ska ordna något sådant här. Men vi har fått en massa hjälp och alla vi har frågat har varit positiva direkt, säger Alva Stenman Hansson.

Konserten riktar sig till unga från 13 år och uppåt och kommer också innehålla en hel rad lokala artister.

– Vi hoppas det blir fullt med folk och att alla har en riktigt rolig kväll! säger Almina Brdar.

Lotta Hohner

lotta.hohner@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar