Dennis med ny deckare

Äntligen är den utgiven. Dennis Karlssons uppföljare till Mareld, hans debut som kriminalförfattare, heter Mordet på Sara Weiss.

– Eftersom det ska bli en trilogi kan jag lova att den tredje boken ligger nära i tiden. Jag har mycket klart, men än så länge bara i huvudet…

Nu har Dennis klarat av Bokmässan och hunnit prata sig varm för sin nya bok.

– Eftersom Mareld slutade med en ordentlig cliffhanger är det många som undrar kring fortsättningen, säger han.

Pocketupplagan av Mareld kom ut 2015.

 – Jag kommer aldrig att bli en författare som ger ut en bok om året. Att den här boken dröjde berodde på mitt heltidsjobb och en del andra orsaker. Nu jobbar jag inte på samma sätt och kommer att få mer tid för skrivandet.

Han har läst jättemycket deckare.

– I alla fall gjorde jag det tidigare. Jag har läst både Agatha Christie och Maria Lang. Simenon och Peter Høeg, naturligtvis Håkan Nesser och Henning Mankell. Danske Høeg är min absolute favorit. Det var han som fick mig att börja skriva.

Han säger att han alltid gillat en huvudperson i taget. Alltså läst allt som handlade om samme kommissarie innan han gick över till näste.

Dennis Karlssons egen kommissarie heter Vera Lind och tillsammans med kriminalteknikern Gabriel Smedberg försöker hon lösa de gåtor de ställs inför.

Om de senaste gåtorna kan man fråga Dennis när han signerar sin senaste utgåva på Akademibokhandeln i Stenungsund under lördagen.

– Det är lite av en ny värld för mig, säger han och ler. Först att skriva och ge ut böcker och sedan marknadsföra dem också. Min viktigaste anledning till att läsa den nya boken är att den är en direkt fortsättning på den förra och har man läst den vill man naturligtvis veta hur det går.

INGEMAR HAMMARSTRÖM