Disneyjul i Tegneby

Nu har Orusts kulturskola bara generalrepetitionen innan det är dags för årets julkonsert i Tegneby kyrka, 18 december. – Det här året ska vi spela Disneylåtar som de låter klockan tre på julaftons eftermiddag, berättar Elisabeth Ahlberg Lööf, kulturskolans rektor. Konserten heter Från oss alla till er alla.

Men det blir inte Benjamin Syrsa som framför hälsningen i konsertnamnet. Om någon blir det Syrene Wingård. Hon är nämligen kvällens berättare. Elisabeth Ahlberg Lööf vill också speciellt framhålla Madeleine Holmström som verkligen gjort ett stort jobb för att få ihop konserten.

– Alla har naturligtvis jobbat med det men jag tycker att Madeleines insats varit extra stor och grundläggande. Alla ska veta att det ska mycket till för att få ihop något sådant här och för att allting ska fungera när det blir skarpt läge.

Orusts kulturskola har hållit julkonserter i Tegneby kyrka i 20 år även om namnet varit ett annat tidigare. Tidigare hette kulturskolan musikskola.

– Men nu har vi blivit en enhet som innehåller alla kulturformer under samma tak, säger Elisabeth. Musik, dans och teater har nu en gemensam plats i Orusts kulturskola.

När Elisabeth säger att det blir en Disney-på-julafton-konsert betyder det verkligen att melodierna finns med som spelas till alla de tecknade figurerna; Snövit, Askungen, Robin Hood och Ferdinand:

– Alla figurerna ska vara med på den scen vi ska bygga i Tegneby kyrka innan det dags för den stora dagen. Församlingen ställer verkligen upp för oss.

Det är ungdomar från hela ön som är med i kulturskolan. Från årskurs 2 och hela vägen upp.

– Det är med elever från gymnasiet också. De läser visserligen på annan plats men de spelar tillsammans med oss.

Avslutar Elisabeth Ahlberg Lööf.

INGEMAR HAMMARSTRÖM