• Byggare till final i SM

  Niclas Thorén från Stenungsund blev nyligen uttagen att tävla i finalen i Yrkes-SM som hålls i Malmö i mitten på maj.

   Vad ska du tävla i?

  – Jag läser bygg med inriktning anläggning så det är de grenarna som gäller. Vi kommer att tävla i plattläggning där man ska lägga en yta med plattor och fixa allt underarbete, se till så att mått blir rätt och så vidare. Det är en del att tänka på och man måste börja med en massa uträkningar.

  Vad har du för förväntningar på Yrkes-SM?

  – Jag har inga direkta förväntningar förutom att jag kommer ha väldigt roligt tror jag. Hur det går beror lite på dagsformen men jag hoppas såklart göra bra ifrån mig.

  Vad vill du jobba med efter utbildningen?

  – Jag har vetat länge att jag ska bli maskinförare, det var därför jag valde den här linjen där man får både anläggningsdelen och maskinutbildning. Jag får pendla en dryg timma åt varje håll för att komma till Bräckegymnasiet, men det är det värt.

  Varför vill du bli just maskinförare?

  – Min pappa är det och jag har alltid hängt med honom, kört grävmaskin och gjort plattbyten och så. Jag tycker om att vara ute, träffa människor och att få göra något konkret. Nu står jag till exempel och arbetar vid Mölndals galleria eftersom jag är ute på praktik. Den kan jag gå förbi och titta på sedan och veta att jag varit med och byggt den. Det är en häftig känsla!

  Lotta Hohner

  0303–72 82 23

  lotta.hohner@lokaltidningensto.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar