• Filip Ström tillsammans med sin pappa Robert. Tillsammans skapar de rapmusik med texter på svenska. Låtarna kan höras på Spotify och YouTube där Filip går under artistnamnet Fille Power. FOTO: TONY BALOGH

  Ett snille att kunna rappa

  Han går i skolan, spelar ishockey och sjunger rap som hörs på Spotify och YouTube. Och det är just artist som Fille Power en dag hoppas kunna bli.

  Bakom namnet Fille Power finns den tioårige Filip Ström. Han är bosatt i Stenungsund, går i Kopperskolan samt spelar center i Stenungsunds HF.

  – Jag satsar ju på att bli artist men det är lång väg dit. Men man måste satsa om det ska hända något, menar Filip som rappar på svenska.

  – Jag är inte så hemma på engelska än men jag tränar på det, säger Filip som lyssnar på främst svenska artister som Nigma samt Ison & Fille plus amerikanen Eminem.

  – Mina förebilder gör låtar om sina liv. Nigma sjunger om när hon har det tufft men vänder det till något coolt.

  Pappa hjälper till

  Pappa Robert arbetar till vardags på Trafikverket.

  – Men jag har alltid hållit på med musik på min fritid på ett eller annat sätt. Jag spelade i band som tonåring men har aldrig haft musik som yrke, säger Robert som för egen del mest höll sig till poprock på svenska,

  Med tiden har intresset gått över till att skriva låtar och att mer vara en producent.

  För tio år sedan föddes Filip och så länge har han hört pappa spela i den hemstudio han förfogar över.

  – Han har hjälpt mig att göra de här låtarna, säger Filip .

  Spotify och Youtube

  En av låtarna som finns på bland annat Spotify och YouTube heter ”Så är det för mig”, en annan har titeln ”Rapparsnille” och en tredje ”Sol och chill”. Den senare handlar om det sommarlov som inletts för många. ”Rapparsnille” föddes redan för fem år sedan.

  – Vi satt på en strand i Skåne. Pappa började skriva på en text som vi spelade in och som vi har spelat in igen, säger Filip.

  – Redan då märkte man att Filip älskade att uppträda. Han hade också väldigt lätt för att lära sig texter, säger Robert.

  – Det har jag fortfarande lätt för. Det räcker med två lyssningar. Sedan kan jag den utantill, säger Filip.

  Kamplåt för Stingers

  Men den första låt de gav ut och som de spelade in video till heter ”Rinken brinner”..

  – Den lades upp på Filips kanal på YouTube sommaren förra året, säger Robert om den låt som dessutom är SHF:s inofficiella kamplåt.

  Det händer att den spelas innan A-lagets hemmamatcher liksom på ungdomslagens kamper.

  Meningen är att det senare i år ska komma fler låtar. Filip skulle gärna vilja göra en låt om och kring mobbning. Den låten kommer troligen i höst.

  Och kanske, kanske att man senare i sommar kan få se Filip uppträda live.

  Tony Balogh

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar