Fotbollsspelarna som filmar hejdlöst

När tekniken ska finslipas räcker det inte med en tränare som gormar vid sidlinjen, ibland behöver man en fräck film också. Vallenspelarna Olle och Lilly, 8 år, lär lagkompisarna hur man krossar SIF med en äkta diamant.

Första delen av Lilly och Olles fotbollsskola har setts av tusentals, och gjort de båda programledarna till lokalkändisar.

– Det är många som kommer fram i skolan och ropar saker från filmen, säger att den är bra och så, säger Lilly Mikaelsson som spelar i Vallens F09-lag.

Se Lilly och Olles fotbollsskola här

Tillsammans med Olle Bengtsson i Vallens P09 gör hon fotbollsskolan. Första videoklippet förklarar laguppställningen ”Diamant” på ett sätt som visserligen är pedagogiskt, men också utan skam tar till rökmaskiner, svensk reagge och hiphop-referenser för att behålla publikens fokus.

– Vi hade väldigt roligt när vi spelade in filmen. En gång skrattade vi så mycket att jag nästan kissade på mig, säger Olle Bengtsson.

När det gäller skådespeleri och utstrålning är radarparet Olle och Lilly uppenbara naturbegåvningar. Klippning och specialeffekter har de dock fått en hel del hjälp med, av Vallentränaren Fredrik Mikaelsson som också är pappa till Lilly.

– Vi ville hitta ett roligt sätt att få det att lossna med grejer som vi tragglat på träningen. På senaste matchen med tjejerna hade alla koll på diamanten. När svenska fotbollförbundet la upp videon i sin facebookgrupp fick vi snabbt 6000 visningar. Det är ganska bra för lilla Vallen!

Hur många delar det ska bli av Vallens fotbollsskola är inte riktigt klart ännu. Men redan nu kan man njuta av del två, i vilket vi får lära oss det ”Hemliga vapnet” som skapar fria ytor så att Vallen kan göra sitt 700:e mål rätt upp i…klinkan?

– Jag råkade säga fel när jag skulle säga krysset, och så började vi skratta jättemycket, säger Lilly Mikaelsson.

Lotta Hohner

lotta.hohner@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar