Sammandrabbning på Nösnäsgymnasiet

Pilar flyger genom luften, stövlar kastas och kuddkrig utbryter gång på gång. Nösnäsgymnasiet har på tisdagen sitt traditionsenliga fältslag.

Nösnäsgymnasiet ordnar varje år en friluftsdag som kallas Fältslaget där tanken är att eleverna ska lära känna varandra bättre samtidigt som de får motion. Eleverna får välja på en rad grenar som ger olika poäng. Några är klassiska idrotter som simning, löpning och volleyboll. Men man kan också ge sig på pilkastning, säckhoppning och kuddkrig.

I full färd med det senare är Enayat Alsamaa Alsafedi och Maja Szymko. I varsin rockring står de på ett ben och bonkar på varandra allt vad de orkar med mjuka kuddar. Tappar man balansen och sätter ner foten får den andre poäng. Matchen slutar 3-1 till Maja. Eneyat är dock glad ändå.

– Det var väldigt roligt, men jobbigt. Hela dagen har varit kul. Varje klass tävlar om att samla flest poäng och så utses bästa kille och bästa tjej. Jag och Maja är dock de enda tjejerna i vår klass, så någon av oss blir ju bäst i klassen i alla fall!

Lotta Hohner

Relaterade artiklar
Fler artiklar