Skogsmullar firade i parken

Knoppar, knyttar och strövare. Några grillade pinnbröd, andra cyklade mountainbikes. Friluftsfrämjandet fyller 125 år, det firades under dagen av vana skogsbesökare och nyfikna Stenungsundsbor i Kulturhusparken.

Mulle och Skräp-Maja konverserar vid tälj-stationen. Parken är fylld med folk. Det ryker från en öppen eld.

– Det blir allt viktigare och viktigare att vara i naturen, desto mer tekniken utvecklas desto mer sitter barnen vid skärmar. Jag märker på mina barn att de inte alls använder teknik lika mycket som deras klasskompisar. De längtar att få komma ut i skogen, säger Katarina Nielsen Petersén, en av arrangörerna till lördagens evenemang. Idag är hon Skräp-Maja.

Intill Skräp-Maja står Mulle, andra dagar kallas hon Malin Rasmusson. Hon instämmer.

– Det är mycket TV och plattor, men vi står för att komma ut i naturen. Jag tror att det lätt blir så att om man som förälder inte är van att vara i skogen vet man inte vad man ska göra där, då tar man sig inte ut. Men vi lär oss tillsammans, vi hittar på allt möjligt. Nu har vi börjat med mountainbikes till exempel, där jag leder tjej-cyklingen. Det har varit väldigt populärt, säger hon.

Under dagen kunde man även sortera skräp, måla sin egen planet, prova på mountainbikes, äta tårta, träffa Nova från världens renaste planet Tella, grilla pinnbröd och göra leksaker av kottar.

Amanda Karlsson

Relaterade artiklar
Fler artiklar