Royal Swedes. Foto: Privat

”Vi bor gratis på båten och ser världen”

The Royal Swedes spelar på kryssningsfartyg runt om i världen. På hemmaplan laddar de nu för ännu en vända till sjöss. Lokaltidningen ringde upp Magnus Öhlander, gitarrist i stenungsundsbandet, för att kolla vad det är som lockar med gig på kryssningsfartyg?

– Först och främst att vi får spela, vi alla är musiker och vill spela musik och där får vi göra det varje dag. Man får betalt, bor gratis på båten och ser världen. Passagerarna uppskattar det vi gör och vi gillar att träffa folk från hela världen.

Vad är det bästa?

– Att man får betalt för att göra det man vill göra, spela musik på heltid. Det är det vi brinner för. Vi har världens bästa schema där vi spelar nio dagar i sträck, sedan är vi lediga i en dag.

Vart har ni varit?

– Vi fick ett kontrakt från december förra året till juni i år. Då började vi i USA, sedan vidare till Mexico, Haiti och Jamaica. Över Atlanten till Europa, där vi bland annat var i England, Frankrike och Portugal. Nu ska vi åka på vårt andra kontrakt och vara på två olika båtar i ett halvår. Nu börjar vi i Europa, sedan åker vi över Atlanten till USA, Bahamas och Västindien.

Hur ser framtiden ut?

– Vi tänker göra några kontrakt, så ett par år vill vi hålla på iallafall. Sedan kommer vi försöka ta bandet hem till Sverige och starta upp något här, men det är inget vi har tänkt på så jättemycket än.

Hur många är ni i bandet?

– Vi är fyra stycken, två kommer från Stenungsund men vi alla bor här.

Alice Nordevik

Relaterade artiklar
Fler artiklar