Viktor Ejwertz släpper sin andra singel "Kärlek är inget du kan fly ifrån". Pressfoto: Rebecca Olofsson

Viktor kan inte fly från kärleken

Viktor Ejwertz från Tjörn tänkte förnuftigt och satsade på en stabil ingenjörskarriär, trots att musiken var det han helst ville hålla på med. Till slut gick det inte att tysta tonerna längre. Nu släpps hans andra singel. 

Vad kan du berätta om låten?

– Den heter ”Kärlek är inget du kan fly ifrån”. Jag skrev den för att peppa mig själv att våga följa min dröm. Det var i samband med att jag slutade på mitt första jobb som ingenjör som jag funderade mycket på det här och skrev låten. Jag har alltid älskat musik och haft det runt mig i min familj, men aldrig vågat satsa på den drömmen utan tänkt att det är bättre med ett stabilt yrke. Men musiken slutade aldrig dra i mig, och den här låten handlar om att våga ta det steget. Nu hoppas jag att den kan hjälpa andra att våga göra samma sak. 

Varför var det en så stor konflikt, det är väl ganska vanligt att man byter bana i din ålder?

– Absolut, men det var väl det att jag hade lagt flera år på en utbildning och tänkt att det ger en stabil lön och trygg tillvaro. Musikvägen är inte riktigt så stabil, om man säger så. Sedan vet man ju aldrig hur musiken ska tas emot, det är såklart läskigt. Jag gick så länge och tänkte, och fick höra från omgivningen, att man kunde ha musiken bara som hobby. Att det var bättre att ha ett ”riktigt jobb” och så kunde man komma hem och spela gitarr efter det. 

Kunde du inte göra det?

– Kärleken till musik var för stark för att bara ha det som hobby, det blev inte så mycket tid över i vardagen för att jag skulle kunna få utlopp för den drömmen. Så till sist kände jag bara att nu jävlar kör jag, och började skriva låtar. 

När kan man vänta sig ett debutalbum? 

– Jag har inte satt ett datum ännu. Just nu har jag fullt upp med skolan, jag pluggar på en singer–songwriterlinje på folkhögskola. Men till hösten är planen att jag ska ha en platta klar. 

Hur ser du på framtiden, blir det en artistkarriär nu?

– Ja, jag älskar det här mer än något annat. Musik är så viktigt för mig, det har gett mig så mycket glädje och tagit mig genom många svåra stunder. Nu vill jag dela med mig av det till andra. Jag kommer att köra på tills det går helt enkelt. 

Singeln ”Kärlek är inget du kan fly ifrån” släpps den 20:e april. 

Lotta Hohner

lotta.hohner@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar