Amanda Gustavsson ska få göra praktik i Malaga. FOTO: Privat

Får göra praktik i Malaga

Amanda Gustavsson från Tjörn går hotell- och turistprogrammet på gymnasiet och har fått praktikplats i Malaga i sex veckor.

– Jag vill jobba utomlands när jag har gått ur skolan, säger hon.

Amanda Gustavsson går i tvåan på Aniaragymnasiet i Göteborg. I höst kunde hon och de andra eleverna söka praktikplats i Spanien eller England.

– Jag skrev ett personligt brev och fick sedan komma på intervju. Jag var en av 14 personer som fick åka.

Det blir en sex veckor långa vistelse mellan februari och april i Malaga på spanska solkusten.

– Det är lite nervöst. Jag har inte varit borta från familjen så länge, men vi är tio stycken som ska till Malaga, så man kommer få mycket stöd.

Vilken arbetsplats Amanda kommer att hamna på vet hon inte än.

– Det kommer man att få reda på en vecka innan. Men det kommer att bli något inom hotell eller på någon turistbyrå, säger Amanda, som jobbar lov och helger på Hotell Nordevik i Skärhamn.

– Det känns som att jag redan är inne lite i branschen. Jag känner att jag har kommit in i jobbet bra, så jag är inte nervös över själva arbetet i Malaga.

Hur är din spanska?

– Jag läste spanska i sexan till nian, men inte på gymnasiet. Vi ska ha lite språklektioner och göra ett språktest innan och ett efter. Jag kan grunderna, men hoppas lära mig bättre där nere. Det kommer nog att bli en blandning av spanska och engelska.

Har du varit i Malaga förut?

– Nej. Min låtsasmormor bor i Torrevieja som ligger ganska nära, men jag har inte varit just i Malaga och jag vet inte så mycket om staden ännu.

Amanda Gustavsson hoppas att den här praktiken kan vara ett första steg till att jobba utomlands.

– Jag vill säsongsarbeta utomlands, så det här blir en bra möjlighet för mig att komma ut och träffa människor.

Kristian Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar