Johan Carle håller i skrivkursen i Skärhamn. Foto: Bengtåke Carlsson, arkivfoto

Förverkligar författardrömmar ihop

Hösten mörknar alltmer och vad kan då vara lämpligare än att en kväll i veckan samlas till en skrivarkurs. Det är vad tolv deltagare i Skärhamn gör – kursen leds av Johan Carle som är författare och skrivpedagog. Med mera.

Att vilja skriva är en sak – att också komma igång och göra det är en helt annan. Det är för att kunna ta det steget som tolv personer har anmält sig till en skrivarkurs, som kommer at hållas i Skärhamn under fem kvällar – för att sedan avslutas med en heldag, då deltagarna skriver hela dagen.

– Jag har grundinställningen att alla kan skriva, säger Johan Carle. För övrigt sonson till den klassiske kåsören Olle Carle, signaturen Cello.

Det handlar egentligen bara om att komma igång, menar Johan. Och att det kan bli väldigt mycket lättare om man inte sitter ensam utan är en grupp tillsammans, som i den här skrivkursen. Här är vi tolv stycken som bidrar med tolv gånger så mycket energi och tolv gånger så mycket kreativitet.

– Det är många som kan skriva, men de vet inte riktigt om det, säger Johan. Här kan vi hjälpa och stödja varandra och det händer alltid något i en grupp.

Det är biblioteket som arrangerar den tillsammans med ABF och det är andra gången som det sker.

– Den första hade vi för några år sedan och sedan dess har folk frågat efter om det kommer nån ny, berättar Áslaug Myhrberg som håller i det hela för bibliotekets del.

Johan Carle – själv författare, skrivcoach och skrivpedagog – menar att de som går en sådan här kurs alltid har någonting att berätta. Och att skrivandet är ett sätt att göra det.

– Det är vanligt att folk skriver självbiografiskt, säger han. De skriver fiktion också, men ofta berättar de något från sig själva.

Johan hoppas att de som går den här kursen, även ska fortsätta skriva sedan den väl är över.

– Jag hoppas att de går härifrån med viljan att fortsätta skriva.

Det var inte besvärligt att fylla den här kursen med deltagare.

– Det finns absolut ett intresse bland folk, säger Myhrberg.  Det är ju dessutom en lämplig höstsyssla.

Bengtåke Carlson

0303 72 82 25

Relaterade artiklar
Fler artiklar