Gustav Orvefors från Skärhamn spelar en ung Janne Schaffer i filmen om Ted Gärdestad. Arkivfoto: Lotta Hohner

Gästar premiären av Ted-film

Gustav Orvefors från Skärhamn medverkar i nya filmen om Ted Gärdestad. Det uppmärksammar Tjörns kommun med att rulla ut röda mattan och bjuda in Tjörns egen stjärna.

Filmen Ted – för kärlekens skull handlar om artisten Ted Gärdestads liv och har premiär den 3 januari. Då visas den också på Saga-biografen, där man ställer till med galapremiär och rullar ut röda mattan samt bjuder besökarna på bubbel och tilltugg. Premiären gästas även av Gustav Orvefors från Skärhamn som i filmen spelar Janne Schaffer, Gärdestads vän och manager.

– Det känns väldigt bra att vara där på premiären. Jag är nöjd med filmen, både när det gäller mitt eget framträdande och filmen som helhet, säger Gustav Orvefors.

Läs mer:Gustav tar plats i filmen om Ted Gärdestad

Före visningen kommer han att säga några ord om filmen, för att sedan sitta med och titta.

– Jag blev inbjuden och tyckte det kändes roligt, det är väl en del vänner och familj och sådär som tycker det är kul. Det har varit många som frågat hur det går med filmen och varit nyfikna.

Vid sidan om skådespeleriet spelar Gustav Orvefors i ett band som snart ska ut på USA-turné och släpper en skiva någon gång i februari-mars.

– Det blir mycket musik nu framöver. Hur det blir med skådespeleriet får vi se, det här är ju min första roll så det är ingen som vet vem jag är ännu. Men efter premiären kan man ju alltid hoppas att det kommer några erbjudanden, det vore roligt.

Lotta Hohner

lotta.hohner@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar