Zahra Samadi är projektledare för Månens kväll och ordförande i Ensamkommandes Förbund Stenungsund, Tjörn och Orust. FOTO: Privat

Hallå där…

…Zahra Samadi, ordförande i Ensamkommandes förbund Stenungsund, Tjörn och Orust och arrangör av Månens kväll som hålls i Fregatten på lördag.

Hur kom ni på idén?

– Jag kom själv ensam till Sverige och vet hur det känns. Förra året kom flera hit och jag började fundera över vad an kan göra för att svenska ungdomar och ensamkommande kan mötas. Många svenska ungdomar är rädda för flyktingar.

Vad kommer hända?

– Vi kommer ha fest som handlar om integration mellan svenskar och nyanlända. Det kommer afghanska dansare som har uppvisning, man kan prova på afghansk mat och så kommer en man att föreläsa om integration. Vi ska visa upp den här kvällen hur svenska ungdomar och nyanlända kan jobba ihop och att man kan få kunskap av varandras kulturer.

Varför ska man komma?

– Det är viktigt att svenska ungdomar kommer och att se hur situationen för ensamkommande ser ut, många av oss ensamkommande har svårt att komma in i samhället och under Månens kväll kan man lära känna ny personer och känna med de nyanlända.

Varför heter den månens kväll?

– Jag kom på att det finns mycket mörker för ensamkommande men under den här kvällen lyser ändå månen på dem.

Alla är välkomna till Månens kväll. Den pågår mellan 16 och 22 på lördag i Fregatten, Stenungsund. Det är helt gratis.

Amanda Karlsson

Relaterade artiklar
Fler artiklar