Frans Bräutigam från Jörlanda har ett läskigt extraknäck. Arkivfoton

Han har läskigaste jobbet

En massa små barn har varit instängda på en vind i över hundra år. Men till Halloween släpps de ut för att skrämma Lisebergsbesökare. Frans Bräutigam från Jörlanda har läskigaste jobbet, på skräckhuset Vinden.

Vad är Vinden?

– Det är nytt för i år, ett skräckhus som öppnar till Halloween. Det består av en massa barn som jagats iväg och stängts in på vinden. Tiden har liksom stått stilla och nu har de varit där i över hundra år och blivit onda och hämndlystna. Det är inte så trevligt alls faktiskt…

Hur fick du jobb där?

– Jag har varit på Spökhotellet Gasten på Liseberg varje sommar sedan 2010 så det var genom det. Det är ett väldigt roligt jobb, man får ge människor en upplevelse och förhoppningsvis vara med och skapa minnen åt dem.

Behöver man ha skådespelarutbildning?

– Nej, jag har inte det. Jag bara halkade in på det här, gick på en audition som gick väldigt bra och sedan har det rullat på. De senaste åren har jag haft det som extrajobb bara, annars arbetar jag som maskinoperatör.

Blir folk aldrig arga när du skrämmer dem?

– Arga vet jag inte riktigt, men det händer ju då och då att folk får panik därinne och börjar gråta eller så. Då brukar vi se till att hjälpa dem ut ur huset. Det är ju meningen att man ska bli rädd, men det ska samtidigt vara en trevlig upplevelse. Den vanligaste reaktionen är att folk skriker och skrattar. Det har varit många roliga kommentarer genom åren.

Lotta Hohner

lotta.hohner@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar