Stafettläkare utan röntgen, kanske en fartkamera kan användas, eller Facebook, där finns ju bilder på allt. Rolf Lindqvist och Åsa Kallebo spelar båda läkare i uppsättningen "Häng med" som Orust Teaterförening bjuder in till. Foto Erika Olofsson

Häng med på en absurd komedi

De älskar att stå på scenen, Åsa Kallebo och Rolf Lindqvist. I helgen kan teaterpubliken njuta av dem i en cabaret.

En absurd komedi, en cabaré med oväntade vändningar. Så beskriver Lilian Gustavsson den föreställning som hon skrivit. Kompisen Berit Kjeldsen är en mästare på att få ihop kluriga och roliga sångtexter medan Lilians styrka är dialogerna på scenen. Båda har tidigare tilldelats Orusts Kulturpris för sina insatser för teatern och kulturen i kommunen. Deras senaste verk, komedin Häng med har premiär i helgen.

– Vi ger bara två föreställningar nu i helgen så det gäller att rusa och köpa biljetter, skrattar Lilian.

Riktigt sant är det inte, för tanken är att Häng med ska hänga i ett tag till. Från Svanesund i öst till Mollösund i väst i slutet av månaden är tanken. Kanske blir det fler föreställningar, det får tiden utvisa. På scenen kommer Rolf Lindqvist och Åsa Kallebo roa och underhålla. Båda är aktiva i teaterföreningen och har synts på scenen både i sommarspel och i revysammanhang.

– Det är så roligt att stå på scenen. Nu repeterar vi både Häng med tillsammans med Lilian och vår regissör Roger Sjöberg samtidigt som revyn börjar ta form, men där är det inte premiär förrän i januari, säger Rolf.

Förutom Rolf och Åsa kommer musiker samt ytterligare tre skådespelare vara på scenen, Lilian är en av aktörerna.

– Det är en blandad kompott på scenen av smått och gott. Det blir en hel musik med välkända melodier som Berit satt ny text till, säger Åsa.

Aktuella händelser, stora som små, kommer dryftas under de båda föreställningarna, allt serverat med en extra twist. Rolf är lite förtegen med exakt vad som kommer att visas på scenen, men han kan avslöja att han kommer gestalta Fixar-Malte på scenen.

– Frågan är bara vad Malte kan fixa. Det kanske är så att han kan ställa upp både på det ena och det andra?

Som läkare i en av scenerna kommer Åsa ta upp bristen på utbildade läkare, hur vården ska spara och hur detta löses med stafettläkare.

– Röntgen försvinner men det kanske kan lösas med fartkameror? Den som ser föreställningen kommer få en ny bild av både vården och Facebook där alla bilder blir offentliga, säger Åsa lite mystiskt.

Hur röntgenbilderna hamnar på Facebook och varför läkar Åsa vill strypa sin kollega läkar Rolf, det framgår inte heller. Lilian vill inte avslöja för mycket vad föreställningen innehåller.

– Publiken ska ju inte veta exakt vad som händer, det ska bli en överraskning för dem.

Erika Olofsson

0303-728229

erika.olofsson@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar