Hanna och Nora tog hem bragdpris

Hanna Thuvik och Nora Oskarsson prisas av Tjörns kommun för sina hockeyinsatser. Nu har det beslutats vilka kultur- och föreningsinsatser som ska hyllas lite extra på nationaldagen.

På senaste mötet i kultur- och fritidsnämnden utsågs ett antal personer som ska få ta emot särskilda utmärkelser på nationaldagen. Bland dem fanns Hanna Thuvik och Nora Oskarsson som fick priset för Goda tävlingsresultat 2017, kallad Bragdmedaljen, för att ha tagit guld i Stålbucklan tillsammans med laget Bohuslän- Dal/Västergötland. Stålbucklan är en stor ishockeyturnering för flickor.

Läs mer:RIK-tjejer i TV-sänd hockeyfinal

Läs mer:”Jag gillar fysiskt spel”

I kategorin Särskilda kulturinsatser 2017 prisades Gunilla Jahnsen ”för sitt stora engagemang i att bevara Tjörns kulturhistoria och att utveckla Säbygården till en kulturmötesplats för flera generationer.”

Läs mer:Samtal i tuss-mörker tillbaka

Johan Sjöholm tog hem utmärkelsen för Stora insatser i föreningslivet för att han ”som eldsjäl i föreningen Tyft Arena IF inspirerar barn i alla åldrar till att prova på olika idrotter utan fokus på prestation men med ledorden gemenskap och rörelseglädje.”

Pristagarna får 7000 kronor vardera och prisutdelningen sker på nationaldagen 6 juni. Samtidigt delas ett stipendium på 20 000 kronor ut, som i år går till Emrik Strömberg för att ”att kunna satsa på och utvecklas i skidåkningsgrenen friåkning.”

Läs mer:Han hittade skidåkningen på Tjörn

Lotta Hohner

lotta.hohner@lokaltidningensto.se