Tomas Johansson höll föredrag på temat Härön runt, tidigare i höst. På lördag kommer det att handla om personligheter på Tjörn. FOTO: Ragnar Karlsson

Hemligt inför berättarkväll

– Det får man veta på måndag, säger Gudrun Ivarsson.

På måndag har Tjörns hembygdsförening berättarkväll om personligheter på Tjörn. Men vilka det handlar om vill man inte avslöja på förhand.

Hembygdsföreningen brukar arrangera berättarkvällar på olika teman. Tidigare har det till exempel handlat om Härön eller om dialekten tjörbu. På måndag kommer det att handla om personligheter från Tjörn.

– Vi har haft alla möjliga teman tidigare, och nu dök det här upp som en idé. Vi kommer att prata om fem, sex stycken, det beror lite på hur mycket vi hinner med. Det är kända personer från Tjörn, men det är lite blandat vad de är kända för. Gamla tjörnbor kommer att veta vilka det handlar om, medan nyinflyttade kanske inte har en susning. Så vi får prata lite brett om personerna, säger Gudrun Ivarsson.

Tanken är att publiken gärna ska fylla på berättelserna.

– Har man något eget minne från den personen får man gärna dela med sig. Vi vill gärna att det ska bli en dialog, säger Gudrun Ivarsson, som inte på förhand vill avslöja vilka personligheter det rör sig om.

Kan du ge någon ledtråd?

– Jag vill inte avslöja för mycket så att man kan lista ut vilka det handlar om. Men jag kan säga ”arbete med broförbindelse” om en av dem. Där var det flera inblandade, så det kan man inte lista ut.

Hur kom ni fram till just dessa?

– Vi har hur många namn som helst. Det dyker upp det ena namnet efter det andra när vi pratar om det, så vi får sålla rätt mycket. Det kanske blir att vi får ha en berättarkväll till med personligheter.

Kristian Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar