Julmarknad flyttade in på äldreboende

Tallåsens äldreboende har anordnat sin första julmarknad. Lättillgängligheten för de äldre var syftet med marknaden, då de flesta inte kan ta sig till stan.

I lite mer än en månad har dagverksamheten och två andra avdelningar på Tallåsen förberett julmarknaden och i tisdags eftermiddag stod dörrarna öppna för besökarna.

Det var första gången en julmarknad på äldreboendet ägde rum och idén kom från en nätverksträff som Yvonne Thor, vårdhundsförare och undersköterska på Tallåsen varit på tidigare i år.

– Det är så många julmarknader som hålls nu, men våra äldre kan inte ta sig dit. Så vi tog julmarknaden hit istället, säger Yvonne Thor.

Inför marknaden hade både personal och boende varit delaktiga i pyssel och julbak, som sedan såldes på marknaden. Det fanns även en häst på plats för att skapa en ”gammeldags” julstämning.

Det strömmade in folk och hästen blev snabbt en favorit. Besökarna strosade runt och handlade allt från lussebullar till ljuslyktor, för att sedan ta en fika och prata med folk omkring sig.

– Jag tycker att det här var ett bra initiativ. Roligt att se så mycket folk här, säger Dagny Frykegård, besökare på julmarknaden.

Vad tycker du om julmarknaden?

– Toppen, det är roligt för folk som bor här och hästen höjde verkligen julstämningen, säger Monica Bergquist, anhörig.

– Jag beundrar de som gjort detta. Det är verkligen jättetrevligt, säger Marianne Ruckman, besökare på julmarknaden.

Annie Mellbert

Relaterade artiklar
Fler artiklar